ARKIV

2020

Movements of Change

invigning av Sjösala dansbana

Unexpected movements

5 sept

5 SEP #1 MOVEMENTS OF CHANGE

Movements of Change

Det enda vi kan vara säkra på är att allt är i ständig förändring, våra kroppar, landskapet runtomkring, platser, värderingar och sätt att se på omvärlden. En förändring är en slags rörelse, en rörelse av en kropp som förflyttar sig, en rörelse i plantan som vrider sig mot solen, en politisk rörelse, en rörelse av medel från en plats till en annan, en rörelse från stad till land. Genom att sätta den egna kroppen i rörelse både förändrar vi den plats vi är på samtidigt som platsen förändrar oss. Dansen gör våra kroppar uppmärksamma, den öppnar upp för förnimmelsen av det som ligger bortom vår föreställningsförmåga så att vi kan uppfatta andra möjliga verkligheter och sätt att förhålla oss till vår omgivning och oss själva.

Sjösala och landskapet runt omkring har genomgått olika förändringar. Byggnader har rivits och byggts upp, mejeriet har öppnat och stängt, dansen har pågått och slutat. Genom Sjösala Dansbana - unexpected movements kommer Sjösala åter bli en plats för dans. Under invigningen Movements of Change gavs möjlighet att själv sättas i rörelse och uppleva dans på både nya och oväntade sätt.

Image

Program

KANOTTUR - DANSUPPLEVELSE LÄNGS ÄMTÅN 

Plats: Badplatsen

Publiken paddlade längs med den slingrande Âmtan och upplevde olika dansakter längs med vägen. Medverkande: Simon Lerin, Amalia Bille, Dinis Machado, Anna Asplind, Kulturskolan i Sunnes danselever, Tove Klang, Christofer Bocker och Tomas Björkdal
DANS I PARKEN (Staffan Jofjell) 
Plats: Sjösala
När Staffan var barn fanns det en festplats inom svagt hörhåll, han var då för liten för att gå dit men när han sedan som fotograf flyttat tillbaka till Värmland åkte han runt under två somrar till många olika folkparker och fotograferade
ELEKTRONISK FLORA (Simon Lerin) 
Plats: Hemliga bryggan
I projektet Elektronisk Flora använder Simon Lerin GSR-sensorer för att spela in bio-elektriska signaler från växter.
TANGO PÅ ÄNGEN (Jessica Naeser Skov)
Plats: Ämtarna
Du får några bokstäver av det argentinska alfabetet, att använda för att dansa, skapa och improvisera.
A DANCE FOR A DRESS IN THE FOREST (Dinis Machado)

Plats: Sjösala

En dans för en klänning i skogen är ett försök i ständig rörelse att återhämta kvinnlig frånvaro av min kropp. Vad betyder det att vara queer när du är ensam borta från den andras blick? Vad är queerness i relation till sig själv?
OKEANIDES - Ämtåns återsken (Anna Lidberg)

Plats: Silon

OKEANIDES - Ämtåns återsken är en tolkning av stunden då solens sken på vattnet reflekteras på det som finns runtom.
INSTALLATION (Christofer Bocker)
Plats: Silon
Mellan 2013 - 2016 samtalade Christofer Bocker en timma vardera med hundra anonyma personer, i lanterninen, i Slottet, i Sunne.
KOREOGRAFISK MINNES/DRÖM-NOTATION (Anna Asplind/Susanne Nyman)
Plats: Sjösala
För att ge plats för både minne och drömmar att uppstå står Sjösalas stora sal tom. För att en rörelse ska kunna äga rum måste det finnas tomrum. Kom in och dela ditt minne eller din dröm!
KALEJDOSKOPS-VERKSTA (Josefin Bergman)  

Plats: Kohagen

Bygg ditt egna kalejdoskop och upptäck Sjösalas omgivningar i micro-skala.
DANSBANAN (Mikael Sonnsjö/Kolbjörn Rosenblad Book)  
Plats: Dansbana
Var med och bygg en ny mobil och flexibel dansbana med snickaren Kolbjörn som menar “att bygga är som att dansa”.

I samarbete med